Locatie
Ateliers Maria Nicolasina en Dawaa Molom
Rolstoeltoegankelijk
9
10
11
12
13
14
15
16
Ateliers Maria Nicolasina en Dawaa Molom
Kunstenaar
Al in mijn jonge jaren wilde ik graag de immense schoonheid van de natuur laten zien. Vanaf 1981 ben ik actief als kunstschilderes. Gespecialiseerd in expressionistische en impressionistische schilderijen die zowel de micro- als macro kosmos laten zien. De zeer zorgvuldig gekozen kleurencomposities laten het hele schilderij stralen en voeren je ogen steeds naar een ander deel van het schilderij.

Opleiding: Ik heb de Academie voor Kunst en Vormgeving gevolgd in 's-Hertogenbosch: expressionistisch kunstschilderen. Ik kreeg speciale begeleiding van de internationaal bekende kunstenaar Ger Lataster, totdat hij zei: "Ik kan het zelf niet meer beter." Academie voor Beeldende Vorming Amsterdam: Docentenopleiding.

Mijn werk stond op veel beurzen en in galerieën. Actief in de De Bossche en Vughtse kunstorganisaties.
Kunst
Schilderkunst
Kunstenaar
Geboren en getogen in Mongolië, ontwikkelde ik als kind een passie voor tekenen. Na mijn afstuderen in Keramiek aan de Kunst Academie in Ulaanbaatar (Mongolië) in 1984, vervolgde ik mijn kunstopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2004 studeerde ik af in de richting Illustratieve Vormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Mijn afstudeerthema "Oermoeder" exposeerde ik in "RELEVANT," een tentoonstelling van (ex-)studenten van de ABK Maastricht over Kunst en Maatschappij. Mijn werk toont mijn verbondenheid met twee culturen. Het project "Ode aan de vrouwen" is een thema waarin ik de innerlijke schoonheid van vrouwen en hun natuurlijke vormen verbeeld. Mijn liefde voor tekenen, boetseren en ontwerpen en mijn academische vaardigheden kwamen hier samen. "De stem van de Aarde" heeft mij geïnspireerd tijdens herfstwandelingen in de natuur. Mijn kunst benadrukt heel sterk de kracht van vrouwen als fundament van de moderne samenleving, een kernthema in mijn werk. Het is een viering van menselijke vormen en de natuurlijke wereld. Momenteel werk ik aan nieuwe projecten, geïnspireerd door voortdurende ontdekkingen en ervaringen.
Kunst
Schilderkunst, Keramiek, Beeldhouwkunst