Locatie
Atelier Angelique Cremers
9
10
11
12
13
14
15
16
Atelier Angelique Cremers aan de Rosmolenstraat is de werkplek en galerie van beeldend kunstenaar Angelique Cremers( bronzen beelden en schilderijen) In de galerie is speciaal voor de zaf ook werk te zien van Mia America met keramiek, en Guus Smeets met collage’s en schilderkunst op losse doeken. Atelier Angelique Cremers is geopend als ze aan het werk is, of op afspraak. Uiteraard is het atelier de hele week tijdens de ZAF geopend.
Kunstenaar
Ik ben beeldend kunstenaar van beroep. Na het volgen van de kunstacademie aan de stedelijke academie voor plastische vormgeving in Genk werk ik nu al tientallen jaren als zelfstandig kunstenaar. Ik zie het als een enorme uitdaging om het leven in al haar schoonheid weer te geven. Het wonder van het zijn, in al zijn fases, fascineert me. Als voormalig miss Holland ken ik als geen ander de impact van schoonheid. Het plaatje moest altijd perfect zijn. Uiterlijke vertoning kan nog altijd prachtig zijn, toch draait het allemaal om de kern. Daar zit de kracht; de werkelijke schoonheid. Die puurheid wil ik graag overbrengen in een tastbare vorm. Mijn atelier is gevestigd aan de Rosmolenstraat in Sittard, onder de naam Atelier Angelique Cremers. Het is mijn werkplek, maar tevens is er ook een galerie waar mijn werk geëxposeerd wordt. Deze is te bezoeken na telefonische afspraak of als ik aan het werk ben en de deur open is. Uiteraard ben ik ook geopend tijdens de ZAF. Verder wordt mijn werk vertegenwoordigd door verschillende galerieën in binnen- en buitenland, waaronder Parijs, alsook op internationale kunstbeurzen. Mijn bronzen sculpturen worden aan de hand van real life modelstudies ontworpen. Hierna worden aan de kernbeelden van klei andere materialen toegevoegd om middels abstractie en vervreemding een bepaalde emotie te creëren. Het uiteindelijke werk wordt á çire perdue in brons gegoten. Een groot deel van mijn beelden bestaan uit vrouwenfiguren. Vrouwen die naar binnen kijken, de ogen subtiel gesloten of geblinddoekt. Als beeldend kunstenaar zit perfectie voor mij in de imperfectie. Rafelranden, zowel fysiek als emotioneel horen daarbij, dus ook in mijn werkproces. Mijn schilderijen daarentegen zijn meestal erg kleurrijk en extrovert, abstract, maar altijd met een verborgen symboliek. Vaak werk ik met structuren, waardoor er een bepaald schaduwspel ontstaat en de schilderijen meer diepte krijgen. Inmiddels heb ik ook meerdere opdrachten mogen maken. Ik werk zeer gevarieerd, dus het kan om een beeld of schilderij gaan, maar ook bijvoorbeeld om een relatiegeschenk, een oplage of een monumentaal beeld.
Kunst
Schilderkunst, Beeldhouwkunst
Kunstenaar
Mijn werk is niet te omvatten in een korte tekst, maar wat belangrijk is, is dat ik mijn emoties probeer te verwerken in mijn kunst. Ik ben stoer, ik ben zacht, ik ben moedig, ik ben zwak, ik ben bang, ik ben trots, ik ben blij, ik ben verdrietig. En vooral: " ik maak". Wat ik maak is wie ik ben. Het begint vooral met tekenen. De tekeningen ontstaan alsof ze er al lang waren en lagen te wachten om op het papier te komen. Daarna worden ze op doek genaaid. Het worden wand- of plafondkleden. De doeken zijn aan twee kanten te bekijken. Voorzijde, achterzijde. Twee kanten van een verhaal. Soms is de een zacht, de ander hard. Het lichte en het donkere. Mijn doeken vertellen een doorlopend verhaal. Het verhaal gaat over de verbondenheid van de mens met de wereld en de vreugde van het bestaan. De andere kant van het verhaal gaat over de eenzaamheid en de geïsoleerde mens. De doeken zijn goed te plaatsen als bijvoorbeeld een roomdivider, of voor een raam. De mooie transparantie met de schilderingen en genaaide stukken geven een prachtig gefilterd licht.
Kunst
Schilderkunst, Collage, Textiel
Kunstenaar
Op mijn geheel eigen wijze ben ik bezig met klei en keramisch werk. De vrouw staat in mijn werken vaak centraal en het is voor mij een uitdaging om bepaalde emoties van haar vast te leggen. Het zijn stilstaande momenten in de tijd van geluk, verwondering of blijheid. Daarbij hoort een titel, die samen met het werk wellicht bij de toeschouwer een positieve herkenning en reactie teweeg brengen.
Kunst
Keramiek